کلیه می‌تواند مشکلات مختلفی داشته باشد از جمله عفونت کلیه، نارسایی کلیوی، بیماری پلی‌کیستیک کلیه، سرطان و سنگ کلیه. ابتلا به هرکدام از این بیماری ها با درد و رنج فراوانی همراه است و خوب است برای کاهش درد و کمک به درمان خود بتوانید از درمان های خانگی استفاده کنید. در ادامه این نوشتار با چند نوع دمنوش برای کلیه آشنا می شوید و در واقع ۱۴ دمنوش عالی برای پاکسازی و درمان سنگ کلیه را می شناسید. با ما همراه باشید.

دمنوش برای کلیه

دمنوش برای کلیه

۱. دمنوش جعفری

در صورتی که می‌خواهید کلیه‌ها را پاکسازی کنید، سنگ کلیه را از بین ببرید و دستگاه ادراری خود را سالم نگه دارید، جعفری ماده‌ی خوراکی بی‌نظیری برای این کار محسوب می‌شود. دمنوش جعفری یک نوشیدنی عالی برای از بین بردن سنگ کلیه است. شما می‌توانید ۰.۵ لیتر دمنوش از ۰.۵ کیلوگرم جعفری و ۱.۵ لیتر آب تهیه کنید. بعد از ۴۰ روز تمام سنگ‌های کوچک موجود در کلیه‌تان از بین خواهند رفت و آن درد و عذاب ناشی از حرکت سنگ‌ها را برای همیشه فراموش خواهید شد.

۲. دمنوش مریم گلی

چای مریم گلی به عنوان یک عامل ادرارآور طبیعی و محرک کبد و کلیه‌ها قادر است فرایند دفع سموم از بدن‌ را از طریق ادرار تسریع ببخشد. این وضعیت می‌تواند فشار را از روی دستگاه لنفاوی، و هم‌چنین کلیه‌ها و کبد کاهش دهد. به علاوه، این دمنوش با افزایش تعریق می‌تواند به سم‌زدایی از بدن از طریق پوست نیز کمک کند.

چای قاصدک

۳. دمنوش قاصدک

اعتقاد بر این است که نوشیدن چای قاصدک باعث بهبود نارسایی کلیه می‌شود. ریشه قاصدک علاوه بر خواص ضد التهابی‌اش که به کاهش درد و تورم کمک می‌کند، قادر است به دفع سنگ کلیه نیز کمک کند. پتاسیم موجود در این گیاه دارویی باعث ایجاد چنین خاصیتی در آن می‌شود. هم‌چنین، ریشه‌ی قاصدک به عنوان ماده‌ی ادرارآور طبیعی نیز شناخته می‌شود.

ریشه گیاه قاصدک ممکن است با داروهای ضد  فشار خون و دیابت تداخل ایجاد کند. از این رو، در صورت مصرف هر یک از این داروها، از این درمان خانگی برای سنگ کلیه استفاده نکنید. هم‌چنین، استفاده از این درمان خانگی برای افراد مبتلا به بیماری‌های مربوط به کیسه‌ی صفرا نیز توصیه نمی‌شود.

 

۴. دمنوش گل صد تومانی

یک مطالعه انجام‌شده بر روی موش‌ها که در  ۲۰۱۰ در ژورنال “Phytomedicine” منتشر شد، نشان داد که دمنوش عصاره‌ی گل صد تومانی اثر آنتی‌اکسیدانی بر استرس اکسیداتیو ناشی از دیابت در کلیه‌ها دارد زیرا سوژه‌ ها کاهش آلبومین ادرار را تجربه کردند (آلبومین ادرار یک شاخص قابل‌توجه از سلامت نامناسب کلیه‌ها است) این مطالعه همچنین کاهش علائم آسیب کلیوی را نشان داد. و بنابراین نشان داد که چای گل صد تومانی برای سلامت کلیه می تواند موثر باشد.

۵. دمنوش گزنه

این گیاه دارویی عملکرد دستگاه ادراری را بهبود می‌بخشد و تعادل الکترولیت‌های بدن را حفظ می‌کند. با افزایش میزان ادرار، سنگ‌های کلیه به آسانی از بدن خارج می‌شوند.  نوشیدن چای گزنه می‌تواند سلامت کلیه‌ها را نیز ارتقا دهد. ثابت شده‌است که چای گزنده می‌تواند به عنوان یک دیورتیک (ادرارآور) عمل کند. در نتیجه، اثر خوبی بر روی کلیه‌ها دارد. در واقع، این چای با افزایش میزان ادرار از رشد سنگ کلیه جلوگیری می‌کند.

۶. چای دارچین

دارچین به علت توانایی فوق‌العاده‌ای که برای تنظیم سطح گلوکز در بدن دارد، یکی از داروهای خانگی برای نارسایی کلیه و بیماری است. افزودن دارچین به چای می‌تواند به کنترل گلوکز کمک کند و از شما در برابر اختلالات قند خون محافظت کند. گلوکز بیش از حد می‌تواند خطر ابتلا به دیابت و نارسایی کلیه را افزایش دهد. این ممکن است خبر خوبی برای بیماران مبتلا به نارسایی کلیه و بیماری‌های کلیوی باشد. هیچ کس نمی‌تواند در برابر عطر و طعم فوق‌العاده‌ی خوراکی‌های دارچینی مقاومت کند. چای دارچینی شما می تواند شفا دهنده دردها و بیماری هایتان باشد.

۷. دمنوش گل ادریس

گیاه ادریسی باعث افزایش میزان ادرار می‌شود. این کار سنگ‌هایی را که در کلیه‌ها جا خوش کرده‌اند به خارج از مجاری ادراری می‌فرستد.  با افزودن برگ‌های گل ادریسی به آب داغ و دم کشیدن آن به مدت چند دقیقه، می‌توانید دمنوش گیاهی ادریس را تهیه کنید. می‌توانید از دمنوش ادریس برای درمان سنگ کلیه بدون جراحی روزی سه مرتبه استفاده کنید.

 

۸. دمنوش ریحان

ریحان از آن دسته گیاهان دارویی است که معمولا به طور رایج در آشپزی از آن استفاده می‌شود. این گیاه دارویی به طور طبیعی باعث تقویت کلیه‌ها می‌شود و به همین شکل، به دفع سنگ‌های کلیه نیز کمک می‌کند.  برگ‌های ریحان را به مدت ۷ الی ۱۰ دقیقه در آب جوش قرار دهید تا دم بکشند.  این دمنوش را از صافی عبور دهید و در صورت تمایل، برای بهبود طعم آن، مقداری عسل نیز اضافه کنید.  این دمنوش را گرم بنوشید.

۹. دمنوش کاکل ذرت

کاکل ذرت که به آن موی ذرت هم گفته می‌شود، حاوی ترکیبات ادرارآوری است که می‌توانند به دفع سنگ‌های کلیه از بدن کمک کنند. با استفاده از کاکل ذرت و آب جوش، یک دمنوش گیاهی تهیه کنید و آن را بنوشید.از این دمنوش گیاهی، یک بار صبح و یک بار شب مصرف کنید.

 

۱۰. دمنوش چوب صندل

هنگامی که از نارسایی کلیه و سایر بیماری‌های کلیوی رنج می‌برید، چوب صندل قرمز، که با نام سانتالوم آلبوم نیز شناخته می‌شود، به مدت چند سال باید مصرف شود. خواص دیورتیک طبیعی این گیاه به بدن شما کمک می‌کند تا آب اضافی مانند ادرار از بدن خارج شوند. چوب صندل قرمز حاوی خواص ضدمیکروبی و خنک‌کننده‌ای است که دستگاه ادراری را تسکین می‌دهند. این گیاه بسیار عالی به عنوان یک قلیایی‌کننده‌ی عالی ادرار محسوب می‌شود. برای تهیه دمنوش چوب صندل چند برگ از گیاه چوب صندل را آماده کنید. آنها را در یک فنجان آب قرار دهید.  آن را روی حرارت بگذارید تا به مدت چند دقیقه بجوشد. دمنوش حاصل را یک بار در روز بنوشید.

۱۱. چای بابونه

چای بابونه حاوی خواص ضد باکتری و اثرات آنتی‌اکسیدانی است که می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند. قوی بودن سیستم ایمنی بدن نقش مهمی در محافظت از بدن شما در برابر مشکلاتی مانند عفونت، سرماخوردگی و بیماری کلیه دارد. علاوه بر این، چای بابونه به عنوان نوعی داروی خانگی برای نارسایی کلیه محسوب می‌شود که به کلیه کمک می‌کند تا سموم و مواد زائد بدن را از بین ببرد.

۱۲. چای علف طلایی

علف طلایی که به عنوان سولیداگو نیز شناخته شده‌است، برای بسیاری از بیماری‌ها مانند نقرس، دیابت و آرتروز گیاه مفیدی است. در واقع، بسیاری از مطالعات دریافتند که علف طلایی برای دستگاه ادراری و کلیه مفید است. این گیاه به لطف خواص دیورتیکی که دارد، می‌تواند جریان ادرار را افزایش دهد و آب اضافی را از طریق کلیه‌ها و مثانه از بین ببرد. همین به نوبه‌ی خود با آبرسانی کردن و حذف سموم، مواد زائد و رسوب از کلیه‌ها و مثانه به جلوگیری از تشکیل سنگ در کلیه‌ها کمک می‌کند. اعتقاد بر این است که مصرف روزانه‌ی گیاه دارویی علف طلایی باعث سلامت کلی کلیه‌ها می‌شود.

۱۳. چای بیدگیاه

چای بید گیاه یک ماده‌ی خوراکی مناسب برای سم‌زدایی کبد و کلیه است. این چای می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند و از بدن شما در برابر بیماری‌ها محافظت کند. توصیه می‌شود که بیماران مبتلا به نارسایی کلیه چای سبز بید گیاه مصرف کنند. برای تهیه این دمنوش ۲ قاشق چایخوری ریشه‌ی گیاه دارویی بید گیاه را در یک فنجان آب جوش بریزید و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه صبر کنید که دم بکشد. چای را صاف کنید. هر روز این چای را بخورید. برای رسیدن به بهترین نتیجه، سه فنجان چای بید گیاه در روز بخورید.

۱۴. چای سبز

چای سبز یک درمان مفید برای نارسایی کلیه است. شما باید از برگ‌های سبز و تازه را استفاده کنید زیرا حاوی اکسیدان‌های گیاهی هستند. بنابراین، می‌توانند به محدود کردن شکل‌گیری سنگ کلیه کمک کند. برای رسیدن به بهترین نتیجه، بهتر است از چای سبز به طور منظم استفاده کنید تا بتوانید کلیه‌های‌تان را سالم نگه دارید، زیرا این چای دارای اثرات دیورتیک، قابض و همچنین ضد التهاب است. چای سبز برای بیماران مبتلا به نارسایی کلیه و بیماری‌های کلیوی توصیه می‌شود. قابل درک است هنگامی که ثابت می‌شود چای سبز نه تنها برای کلیه مفید است بلکه همچنین برای هموار کردن عملکرد سایر قسمت‌های بدن نیز فایده دارد.


ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده- پریسا جعفری

منبع: