بسیاری می پرسند چرا این مقدار بر مسئله حجاب تأکید می کنید؛ گناه بدحجاب چه ارتباطی به دیگران دارد؛ هرکس را در گور خود میگذارند؛ گذشته از این؛ مهم اینه که دلت پاک باشه، حجاب مهم نیست!
پاسخ این توجیهات و بهانه ها را در مطالب عفاف و حجاب بیان کرده و مفصل بحث نمودیم، اما امروز و در این فرصت بحث را از زاویه دیگری پی می گیریم.
گناهان را میتوان در ۳ دسته بندی جای داد:
۱٫ حق الله مانند کسی که نماز نمیخواند.
۲٫ حق النفس مانند کسی که قلیان میکشد.
۳٫ حق الناس مانند کسی که به دیگری ظلم میکند.
آیا بدحجابی حق الله نیست؟
در آیه ۳۱ سوره نور خداوند به زنان دستور داده که زینتهای خود را آشکار نکنید!
کیست که نداند حدود شرعی حجاب چیست! آیا کسی هست که نداند جز گردی صورت و از مچ دست به پایین، دیگر اعضای زن باید پوشیده و مستور باشد؟!
آیا بدحجابی حق النفس نیست؟
میدانیم ارتکاب گناه موجب سلب توفیق و بازماندن از اکتساب درجات والای معنوی میشود، حال که دانستیم بدحجابی بر خلاف نص صریح قرآن است، ارتکاب این عمل موجب میشود تا انسان از خدا و کسب معنویت بازمانده و به بیراهه کشیده شود و این نوعی اضرار به نفس است، یعنی هلاک کردن خود! در آیه ۱۹۵ سوره بقره میخوانیم خودتان را به دست خود هلاک نکنید!
آیا بدحجابی حق الناس نیست؟
تصور کنید ۲ نیمه شب در خواب هستید و شخصی در کوچه شما دست بر روی بوق گذاشته و صدای ممتد بوق شما را از خواب بیدار کند، بیرون رفته و به او اعتراض کنید که این چه کاری است! اگر او در جواب شما گفت هر کس را در گور خود میگذارند، چه عکس العملی خواهید داشت؟
همانطور که آرامش جسمی شما برایتان مهم است؛ آرامش روحی دیگران هم برایشان مهم است و بدحجابی شما تعدی به حقوق معنوی دیگران است. اولین گروهی که خداوند آنان را دوست نمیدارد؛ تعدی کنندگان به حقوق دیگران هستند (آیه ۱۹۰ سوره بقره)
با مقدمه ای که از نظر گذراندید، حال به این پرسش پاسخ خواهیم گفت که آیا بدحجابی از گناهان کبیره است؟
در تعریف گناه کبیره بایست گفت: هر گناهی که در آیات و روایات، بدان وعده عذاب داده است، گناه کبیره میباشد و با توجه به آیه ۱۹ سوره نور مشخص میشود بدحجابی گناه کبیره است.
در این آیه میخوانیم:
إِنَّ الَّذِینَ یُحِبُّونَ أَنْ تَشِیعَ الْفَاحِشَهُ فِی الَّذِینَ آمَنُوا لَهُمْ عَذَابٌ أَلِیمٌ فِی الدُّنْیَا وَ الْآخِرَهِ وَ اللَّهُ یَعْلَمُ وَ أَنْتُمْ لاَ تَعْلَمُونَ
کسانی که دوست دارند زشتی ها در میان مردم با ایمان شیوع یابد، عذاب دردناکی برای آنان در دنیا و آخرت است؛ و خداوند میداند و شما نمیدانید!
با این تعریف اگر بدحجابی عالمانه و عامدانه باشد قطعأ گناه کبیره خواهد بود و چون فسق آشکار است، غیبت ندارد؛ یعنی اگر کسی در مورد بدحجابیِ دیگری غیبت کند، برای او غیبت نوشته نمیشود.(البته دقت کنید فقط در مورد بدحجابی شخص نه کل شخصیت وی)
مطلب اختصاصی سایت مسلمان