راهکارهای پیشگیری از اختلافات زناشویی می‌تواند در کاهش و پیشگیری از دعواهای خانوادگی به شما کمک کند. دعواهای پیاپی در رابطه از هر دو نفر شخصیت‌هایی زودرنج، بی قرار، تحریک پذیر و حساس می‌سازد. اختلاف، ناسازگاری، بحث و نزاع در زندگی زناشویی پیشامدی ساده و بدیهی است و قرار نیست در زندگی هیچ گونه اختلافی وجود نداشته باشد. اما رفتارهای مناسب و برخورد صحیح در زمان دعوا با همسر کمک زیادی به اتمام دعوا می‌کند. رفتارهای غلط در دعواهای زناشویی موجب بروز دعواهای دیگر و سرد شدن رابطه می‌شود. با آگاهی از روش‌های صحیح می‌توانید برخورد صحیحی در زمان دعوا داشته باشید و از اختلافات بعدی پیشگیری کنید.
 

صبور باشید و قدرت تحمل داشته باشید

قدرت تحمل خود را بهبود ببخشید و در روزهایی که همسرتان روز خوبی ندارد او را تحمل کنید. برای این منظور لازم است غرور و خودخواهی خود را کم کنید. زمان‌های سخت جزئی از زندگی هستند و برخی مواقع باید این شرایط را تحمل کرد. در صورت تحمل روزهای سخت و صبور بودن، روزهای روشن باز می‌گردند اما در صورت قدرت تحمل پایین و عدم صبوری در مشکلات، وضعیت بدتر می‌شود.
 

قدرت ابراز احساسات کسب کنید

اکثر زوجین یکدیگر را دوست دارند و هردو این را می‌دانند، اما ابراز آن را لازم نمی‌بینند. بهتر نیست به جای توجه به ضعف‌ها و نقص‌ها، نکات مثبت او را به او بگوئید؟!؟ انتقاد کردن می‌تواند در رشد دادن یک فرد مفید باشد اما این انتقاد‌ها تنها در زمانی به بهبود وضعیت کمک می‌کند که احساسات مثبت خود را نیز بیان کرده باشید و همسرتان فهمیده باشد که شما او را با وجود تمام نقص‌ها همچنان دوست دارید.
 

پیشگیری از اختلافات زناشویی | هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد

زمان مناسب برای صحبت با همسرتان را بشناسید. هر خواسته ای که دارید را در زمان مناسب بیان کرده و با بیان یک درخواست در زمان نامناسب، دلخوری عمیق در رابطه‌تان ایجاد نکنید. فرض کنید همسر شما روز خوبی نداشته است و شما بخواهید راجع به عروسی و جشن دیشب با او صحبت کنید یا زمانی که او مشغول یک کار سخت، در حال عرق ریختن است و کار پیش نمی‌رود او را سوال پیچ کنید.
 

زمان صحبت های جدی را جدا کنید

برای صحبت‌های جدی وقت بگذارید تا ناراحتی‌هایی که در اداره زندگی بین زن و شوهر وجود دارد، به قسمت‌های دیگر زندگی نشت نکنند. دعواهای حل نشده در مسئله‌های روزمره می‌تواند باعث اختلافات زناشویی در دیگر ابعاد زندگی مشترک شود. اما جدا کردن زمان صحبت‌های جدی به شما کمک می‌کند تا دلخوری‌های این چنینی را به دلخوری‌های زناشویی‌تان وارد نکنید. طرز صحبت با همسر نیز بسیار اهمیت دارد.
 

پیشگیری از اختلافات زناشویی | راجع به امروز او سوال کنید

در طول روز یک زمان مناسب را برای صحبت درباره اتفاقات روز و حال و احوال دوستانه در نظر بگیرید. احوال پرسی‌های دیگران سطحی و ساده است اما وقتی همسر  در جریان زندگی فرد باشد، باعث آرامش او شده و احساس بیهودگی و تنهایی را از بین می‌برد. این صحبت ها به میزان زیادی در صمیمیت بین زوجین موثر است. فقط مراقب باشید این صحبت‌ها و سوال‌ها با بازجویی اشتباه گرفته نشود.

رفتارهایی که دوست دارید را تقویت کنید

در زندگی مشترک لازم است همسرتان بداند که به او اهمیت می‌دهید و دوستش دارید. بنابراین باید بدانید که او به چه چیزهایی علاقه دارد و در فرصت‌های مناسب بر اساس اولویت، آن‌ها را برایش محیا کرده و ناراحتی‌ها را برطرف کنید. شما می‌توانید این کارها را در زمان‌هایی که به سمت شما قدم بر می‌دارد انجام دهید تا به یکدیگر نزدیک‌تر شده باشید.
 

از همسرتان برای شناخت خودش کمک بخواهید

شما نباید خیال کنید که تمام نیازهای او را می‌شناسید و همه چیز او را می‌دانید. بهتر است از او بپرسید چه نیازهایی دارد و دوست دارد برای او چه کاری انجام دهید. همیشه لازم نیست کادو تولدش به صورت یک سوپرایز باشد، شما می‌تواند بپرسید چه کادوئی را دوست داشته و هیچوقت دریافت نکرده و برای تهیه آن برنامه ریزی کنید.
 

بگذارید محبت شما را فرزندان و دیگران هم ببینند

منظور از دیدن محبت شما به یکدیگر روابط خاص زناشویی‌تان نیست. اما ابراز محبت به همسر در مقابل فرزندانتان، تصویر بهتری از ازدواج را برای آن‌ها ترسیم کند. همچنین باعث شده که آن‌ها فکر نکنند بین شما فقط دعوا و کلمات تند رد و بدل می‌شود. از طرف دیگر ابراز احساسات در مقابل دیگران باعث می‌شود همسرتان از عزت نفس بیشتری در جمع برخوردار شده و اعتماد بنفس بیشتری داشته باشد. این قضیه در اداره خانه نیز به شما کمک خواهد کرد.
 

پیشگیری از اختلافات زناشویی | بجای مخالفت پیشنهاد بدهید

وقتی با یک نظر همسرتان موافی نیستید، به جای مخالفت کردن سعی کنید یک چیز جدید به او پیشنهاد بدهید. سپس پیشنهاد خودتان را با نظر او از نظر فواید و مشکلات بررسی کرده و در آخر به یک نتیجه گیری مشترک برسید. در نتیجه مشکلات بجای رها شدن در رابطه حل می‌شوند و دلخوری‌های عمیق نمی‌سازند.
 

مشورت را فراموش نکنید

هنگام مشورت کردن مراقب باشید که با افراط، مشکل را عمیق‌تر نکنید. مشورت کردن در مسائل مهم زندگی کاربرد بسیاری دارد. همچنین می‌توانید در زمان‌هایی که صحبت خاصی وجود ندارد و تمایل به صحبت کردن دارید این کار را انجام دهید.
 

پیشگیری از اختلافات زناشویی | به اعصاب خود مسلط باشید

در هنگام دعوا و عصبانیت وقتی یکی از طرفین حرف نامربوطی می‌زند، دیگری سعی در پاسخ دادن و دفاع از خود می‌کند. این امر کاملا طبیعی است اما برای پیشگیری از دعوا باید یکی از طرفین و یا هردو کمی به اعصاب خود مسلط باشند و ادامه بحث را به زمان بهتری موکول کنند. پس اگر همسرتان در اوج عصبانیت چیزی به شما گفت، خود را کنترل کرده و رنجش خود را در شرایط بهتری عنوان کنید. 
 

به نقاط ضعف یکدیگر حمله نکنید

معمولا زن و شوهر به خوبی یکدیگر را می‌شناسند و رازها و نقاط ضعف یکدیگر را می‌دانند. در هنگام عصبانیت معمولا دو طرف می‌خواهند که با کوچک کردن یکدیگر، آرامش خود را به دست آورند. اما این کار اشتباه است چرا که باعث رنجش و بی اعتمادی طرف مقابل می‌شود. در هنگام دعوا از تحقیر و ضربه زدن به نقاط ضعف همسرتان بپرهیزید تا از اختلافات زناشویی بعدی پیشگیری کنید. این مساله می‌تواند زمینه ساز اختلافات خانوادگی نیز بشود.
 

پیشگیری از اختلافات زناشویی | جادوی زبان خوش را فراموش نکنید

زبان خوش بهترین عامل در ارتباط عمیق و پیشگیری از اختلافات زناشویی است. صحبت و لحن خوب را تا حد امکان تمرین کنید تا جایی که بتوانید در هنگام دعوا و عصبانیت هم از آن استفاده کنید. چراکه بسیاری از اختلافات زناشویی به دلیل صحبت‌های نامناسب در بحث‌های روزمره است. حتی با زبان و لحن بیان خوش می‌توانید ارزش خود را نزد همسرتان بالا برده و از دعواها پیشگیری کنید.
 

از دید همسرتان به مسائل نگاه کنید

در اکثر دعواها زوجین سعی دارند که از خود دفاع کرده و تقصیرات را بر گردن دیگری بیندازند. اما اگر بتوانید خود را برای لحظه‌ای جای همسرتان بگذارید، شاید متوجه شوید که او هم حق دارد و چندان مقصر نیست. به این صورت می‌توانید درک خود را از شرایط همسرتان بالا ببرید و از اختلالافات زناشویی پیشگیری کنید.