بازنشستگی رویداد مهمی است که از جنبه های گوناگون قابل مطالعه و بررسی می باشد و دگرگونی و تغییرات در زندگی به وجود می آورد که از ابعاد گوناگون این تغییر و تحولات قابل بررسی است . پایگاه اینترنتی " لیو استرانگ " درگزارشی درباره ویژگی های بازنشستگی و تاثیرات آن بر زندگی اشخاص ، راههای جلوگیری از ابتلا به افسردگی و دیگر عوارض روحی را در دوران بازنشستگی را توصیه کرده است .
تریسی کولبرت یک روزنامه نگار پزشکی و تندرستی که برای مدت دودهه است که مقاله های جالب و مستندی برای بهتر زندگی کردن و پرهیز از عوارض روحی می نگارد ، این بار مقاله ای درباره جلوگیری از ابتلا به افسردگی در دوران بازنشستگی نگاشته و توصیه هایی در این زمینه کرده است .
وی در این مقاله ابتدا به آمادگی برای گام نهادن به دوران بازنشستگی و برنامه ریزی برای این دوران ، دستکم یکی دو سال قبل از ورود به دوران بازنشستگی اشارده کرده و خاطرنشان ساخته است که یکی از مسائلی که پیش از بازنشسته شدن باعث نگرانی و دغدغه بازنشستگان می شود ؛ صرفنظر از منطقه یا کشور محل زندگی آنان ، مسائل مالی و هزینه های زندگی است .
برای حل این مشکل توصیه شده که با یک برنامه ریزی دقیق ، میزان حقوق دوران بازنشستگی و هزینه ها و مخارج این دوران را برآورد کرده و بدون پنهانکاری از همسر و اعضای خانواده تنها مخارج ضروری را مد نظر قرارداده و هزینه کردن برای موارد غیر ضروری و تجملی را در برنامه ریزی مالی خود حذف کنیم .
با مشاوره و رایزنی با همسر، بستگان ، دوستان و آشنایان امکان دست یابی به شغلی تازه را بررسی کنیم ، شغلی که بتوان با حقوق آن بخشی از هزینه های دوران بازنشستگی را تامین و کاهش در آمد را جبران کرد .
پیدا کردن شغلی تازه در دوران بازنشستگی مزایای دیگری نیز دارد و باعث می شود تا از یکنواختی و روزمرگی زندگی که زمینه ساز ابتلا به افسردگی و عوارض روحی است ، جلوگیری کرد .
با توجه به این که در دوران اشتغال تمرکز بر روی شغل برای انجام دادن وظایف محوله به نحو بهتر ، بیش از تمرکز بر روی مسائل دیگر است ، این مساله می تواند در دوران بازنشستگی نوعی خلاء روحی ایجاد کند و به بازنشستگان این احساس دست دهد که افرادی فاقد اهمیت برای جامعه خود می باشند .
برای اجتناب از درگیرشدن با این تصورات آزاردهنده باید پیش از بازنشسته شدن خود را با علائق و دلبستگی هایی که ورای حوزه کار و اشتغال به آنها تمایل داریم ، سرگرم کنیم .
به سرگرمی های لذتبخشی فکر کنید که بخاطر تمرکز بر روی کار و وظایف محوله ، سال های طولانی به بوته فراموشی سپرده شده بودند.
این سرگرمی ها می توانند از نقاشی ، نجاری ، خیاطی و...گرفته تا آواز و موسیقی و ورزش باشند .
دوران بازنشستگی همچنین بهترین اوقات را برای ارضا کنجاوی هایی که سال ها دراز بخاطر ضیق وقت ، سرکوب شده بوده اند ، فراهم می سازد ، نتایج مطالعات جدید نشان می دهد که دست یابی به مهارت ها و تخصص های تازه در دوران سالمندی به دور ساختن عوارض روحی ، به خصوص افسردگی کمک شایان توجهی می کند .
دوران بازنشستگی همچنین بهترین موقعیت برای ارائه تخصص های شغلی به صورت داوطلبانه و در قالب نیکوکاری به جامعه است ، فرصتی که شاید در دوران اشتغال به دلایل گوناگون فراهم نیامده است .
این تخصص بطور حتم نمی تواند نوعی تخصص ویژه یا کمیابی باشد ، آشنایی با آشپزی ، یاد دادن خواندن و نوشتن ، باغبانی در حد کمک به مهد کودک محل یا منطقه ای که در آن زندگی می کنید و نوه های شما نیز در آن مهد کودک آموزش می بینند ، می تواند موثر و دلخوش کننده باشد و این دلخوشی مایه پرهیز از درگیری با بیماری های روحی و ابتلا به افسردگی است .
برای یک بازنشستگی فعال و پر جنب و جوش از هم اکنون تمرین و ممارست کنید ، در انجمن های محلی و کارهای آن از هر نوع اعم از ورزشی ، کارهای خیریه ، ارتباط با مسوولان برای دریافت مجوزهای ساخت و ساز و بودجه در محل زندگی و... شرکت فعال داشته باشید و خود را مانند دوران اشتغال مسوول و موظف انگارید .
برای داشتن یک زندگی سالم و پر نشاط در دوران بازنشستگی نیاز مبرم به داشتن یک رژیم غذایی مطابق با سن وسال و ویژگی های جسمی خود ، داریم و نباید فراموش کنیم که افراط در خوردن و آشامیدن غذاهای سنگین و نوشابه های غیرمفید می تواند علاوه بر آسیب های جسمی بر روحیات ما نیز تاثیر منفی گذارد .
۲۸ تیر ۱۳۹۹ ۰۹:۱۴
کانون بازنشستگان آموزش و پرورش شهرستان ری |
تعداد بازدید : ۳,۴۶۴
کد خبر : ۲۳۴