مشاوره ازدواج :دختری 20 ساله که قصد ازدواج با پسری دارد که نماز صبح رو نمیخونه و میگه که براش صبح ها سخته بیدار بشه؛ آیا ازدواج با کسی که نماز صبح نمیخونه، اشکال داره و باعث میشه بعداً اثرات بدی روی فرزندان داشته باشه؟ لطفاً راهنمایی بفرمایید؟
پاسخ:
اگرچه شما به چگونگی آشنایی، میزان سن، تحصیلات، میزان پایبندی به سایر مسائل دینی و نیز ویژگی ها و خصوصیات اخلاقی و خانوادگی خود و خواستگارتان اشاره نکرده اید، اما اینکه خواستگارتان نماز صبح نمی خواند و استدلالش این است که خواندن نماز صبح برای وی سخت می باشد، نیاز به بررسی دارد.
گاهی سبک زندگی افراد به گونه ای است که شب ها تا دیر وقت بیدارند و یا خواب سنگینی دارند و همین مسئله باعث می شود که سحرگاهان برای خواندن نماز صبح دچار مشکل شوند؛ چنین افرادی با تغییر سبک زندگی و مقداری تمرین و مراقبه می توانند موفق به خواندن نماز صبح در اول وقت گردند.
برخی دیگر، به خاطر ضعف مبانی دینی و آشنایی کمتر با فلسفه و حکمت عبادات پایبندی کمتری نسبت به مسائل دینی و انجام دستورات الهی دارند؛ چنین افرادی نیاز به آموزش و آگاهی بخشی دارند تا انگیزه بیشتری برای سحرخیری و خواندن نماز صبح در اول وقت پیدا کنند.
برخی دیگر، به خاطر تبعیت از هواهانی نفسانی، راحت طلبی، دین گریزی و دین ستیزی از دستورات دینی و حلال و حرام الهی گریزان هستند؛ ارشاد و هدایت چنین افرادی به سادگی مقدور نیست و ازدواج با آنان برای دختران مذهبی و پایبند به مسائل دینی به خاطر تضاد اعتقادی و بروز اختلافات گسترده در زندگی مشترک، مسئله تربیت فرزندان، انجام مناسک دینی و... منجر به شکست خواهد شد. چنین ازدواجی به خاطر بروز تنش و مشکلات جدی در زندگی مشترک، هیچگاه توصیه نمی شود.
در حال حاضر، می توانید فعلاً خواستگارتان را بپذیرید و در جلسات خواستگاری به بررسی دقیق مسئله بپردازید و سپس به وی مهلت دهید تا با نماز اول وقت و آثار و برکاتش بیشتر آشنا شود و در عمل پایبندی خود را نشان دهد و آنگاه اگر همه چیز بر وفق مراد بود و مشکل خاصی مشاهده نگردید با او ازدواج نمایید.
فردی که حقیقتاً دوستدار خدا و اهل بیت(علیهم السلام) می باشد و سایر نمازهای یومیه را در اول وقت می خواند و به سایر مسائل دینی پایبندی دارد؛ طبیعتاً زمینه برای ارشاد و هدایت او فراهم است و می توان در دوران آشنایی و خواستگاری با معرفی کتاب و سخنرانی از علمای ربانی انگیزه وی را برای پایبندی بیشتر به نماز خصوصاً خواندن نماز صبح در اول وقت بیشتر کرد.
همچنین برای رسیدن به جمع بندی نهایی و گرفتن تصمیم درست و منطقی بهتر است از مشاوره های حضوری استفاده کنید و با مراجعه حضوری به مراکز مشاوره و خدمات روانشناختی معتبر و بهره مندی از «مشاورۀ پیش از ازدواج(Pmc)» از صحت و سلامت ازدواج تان مطمئن گردید و آنگاه اقدام به ازدواج نمایید.
علت ناپایداری بسیاری از ازدواج ها اکتفاء به معیارهای سطحی و عدم بررسی همخوانی ویژگی های شخصیتی ـ روانشناختی، زیستی، نگرشی، خانوادگی، اقتصادی، اجتماعی و تحصیلی دختر و پسر با یکدیگر است.