✍اسرار و ناگفته‌هایی از محل تولد امیر مؤمنان(ع)

 

☀️ کعبه بنائی مقدس و چهارگوش در میان مسجد الحرام و در محاذی «بیت المعمور» در آسمان چهارم، و آن نیز در محاذی «عرش الهی» در آسمان هفتم قرار دارد و عرش الهی نیز بر چهار پایه استوار است: «سبحان الله، الحمد لله، لا إله إلا الله، الله اکبر».

 

☀️ یک رکعت نماز در مقابل کعبه در مسجد الحرام، برابر با صد هزار رکعت نماز و یک درهم خرج‌کردن در راه خدا در آن سرزمین، برابر با صدهزار درهم است.

 

☀️ یکی از دلایل نامگذاری کعبه به بیت الله الحرام، این است که خداوند ورود مشرکان را به این مکان مقدس حرام و ممنوع فرموده است.

 

☀️ محل تولد امیرمؤمنان(ع) نخستین و مقدس‌ترین بنا و اولین مسجدی است که بر روی زمین ساخته شده است.

 

☀️ محل تولد امیرمؤمنان(ع) را ابتدا حضرت آدم(ع) ساخت و سپس حضرت ابراهیم(ع) به کمک فرزندش اسماعیل(ع) تعمیر و بازسازی کرد.

 

☀️ کعبه در زمان رسول خدا(ص) و پیش از بعثت، به دست قریش و با همکاری رسول خدا، براساس بنای اولیه ابراهیم(ع)، دوباره بازسازی شد.

 

☀️ خداوند محل تولد امیرمؤمنان(ع) و اطراف آن را «حرم»؛ یعنی مقدس شمرده و ارتکاب گناه و قتل و شکار و تجاوز به جان و مال مردم و جنگ و دزدی و راهزنی و … را در آن جایز ندانسته است.

 

☀️ واقعه مهمی که در دوران سرپرستی و تولیت عبدالمطلب بر کعبه رخ داد، نجات معجزه‌آسای آن از ویرانی به دست سپاه ابرهه و اصحاب فیل بود.

 

☀️ دومین حادثه مهم، تولد امیر مؤمنان علی(ع) در این مکان بود.

 

☀️ مقارن با ظهور اسلام، صدها بت فلزی و چوبی و سفالی در شکل‌های گوناگون در داخل و بیرون و بر روی دیوارها و سقف کعبه قرار داشت، اما در روز فتح مکه که در رمضان سال هشتم هجری، رسول خدا وارد کعبه شد و همه بت‌ها را از بین برد. و علی(ع) بر شانه پیامبر بالا رفت و بت‌های قرار داده شده بر پشت بام را پایین انداخت.

 

☀️ محل تولد امیرمؤمنان(ع) چهار ضلع و چهار رکن دارد. از این میان دو رکن حجر الاسود و رکن یمانی در نزدیکی محل تولد او از اهمیت بیشتری برخوردار است.

 

☀️ نخستین بار حضرت اسماعیل(ع) پرده‌ای بر محل تولد امیرمؤمنان(ع) کشید و بعدها قریش پرده‌داری را به یک منصب رسمی تبدیل کردند.

 

☀️ از اجزای محل تولد امیرمؤمنان(ع) است حجر الاسود، ملتزم، مستجار، حطیم و حجر اسماعیل. در نزدیکی آن نیز مقام ابراهیم و چاه زمزم واقع شده است.

 

✅ منبع: دایرةالمعارف تشیع، ‌ج ۳

 

○┈•••✾🍀💐☘️✾••